Winkelen
op afspraak
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen

Bikerjacks, waar komen ze vandaan?

bikerjack waar komen ze vandaan

Het bikerjack is in dit jaar. Deze stoere leren motorjas zal veel in het straatbeeld te zien zijn. Vertel ik je hiermee iets nieuws? Zeer zeker niet. Het bikerjack is élk jaar een mode-item en raakt nooit uit de mode. Sinds het jack een hit werd doordat Marlon Brando het in 1952 in de film The wild one droeg is het een klassieker geworden. Ook de muziekband  The Ramones droegen hun steentje bij aan het populair maken van het jack. Het is goed te begrijpen waarom dit jack nog altijd een immense populariteit geniet.

Waar komen de bikerjacks vandaan?

Bikerjacks zijn stoere korte leren jassen, oorspronkelijk bedacht en gemaakt door Irving Schott, een naar de USA geëmigreerde Rus. Samen met zijn broer richtte hij een bedrijf op gespecialiseerd in motorkleding. In 1928 introduceerde hij de Perfecto, de eerste leren motorjas op deze manier gestyled. Irving vernoemde het jack naar zijn favoriete vorm sigaar. Het wordt gezegd dat het het eerste jack is waar een rits in werd gezet. Naast de rits die op zo’n manier is geplaatst dat de jaspanden een extra flap vormen tegen de wind beschikt het jack over ritsjes aan de mouwen en vier zakken.

Sinds de introductie door Irving en het succes van het jack dat pas goed op gang kwam in de jaren ‘50 is het bikerjack een soort uniform geworden. Hoewel Irving het ontwerp destijds verkocht aan Harley Davidson is het heden ten dage absoluut geen voorwaarde meer om een motorrijder te zijn om een biker jacket te dragen. Het interessante van dit jack is dat het door veel verschillende groepen mensen wordt gedragen. Van metalliefhebbers, motorrijders, goths en moeders tot chique dameskleding winkels; iedereen heeft een eigen versie in zijn/haar garderobe hangen. Iedereen is fan.

Hoe te combineren?

Het bikerjack is dan ook een jack dat met bijna alles te combineren valt. Het past bij een stoere outfit maar staat net zo origineel bij een nette look. Draag een motorjack op je spijkerbroek met sneakers, draag het op een leuke rok met hakken er onder.

Het is allemaal gepast en het staat altijd origineel.

Het ontwerpen van een  bikerjack is niet meer voorbehouden aan één fabrikant. Er zijn vele smaken te proeven. Gelukkig maar want de originele originele bestaat wel nog steeds maar is gerust nogal prijzig te noemen. Daarom is het fijn dat er voor verschillende budgetten een bikerjack te koop is. Ook als je geen leer wilt dragen is er voor jou een mooi bikerjack te koop.

Bij BK Leder verkopen wij zowel prachtige echt leren bikerjacks als imitatieleren bikerjacks in verschillende kleuren voor een heel mooie prijs. Zo kun jij voor een relatief laag bedrag ook zo’n bikerjack dragen zonder dat er op kwaliteit hoeft te worden ingeleverd. Wij verwelkomen je graag in persoon in onze kwaliteitswinkel in het centrum van Almere. Heb je zin in een kopje koffie dan hebben we die ook!

Is de winkel te ver voor je en/of shop je liever online? Ook op onze site vind je een zeer uitgebreid aanbod echt leren jassen.

Heeft u een vraag?