Winkelen
op afspraak
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen

Wat doen de winterjassen in 2022 / 2023?

Wat doen de winterjassen in 2022 - 2023 Lees de laatste mode hier

Waarom dit artikel over de trends en tips voor winterjassen dit jaar?

Als je de mode de laatste tijd heb geprobeerd om bij te houden is het volgende je waarschijnlijk wel opgevallen. De algemene modetrends, en trends voor winterjassen,  wisselen zich het hele jaar door enorm snel af!

Daarom kan het vaak fijn zijn om het niet allemaal zelf te doen en er een aantal blogs bij te pakken die alles voor jou volgen. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf niet allerlei losse informatie hoeft op te sporen.

Via deze blogs kan je gewoon één duidelijk overzicht lezen over de laatste modetrends. Vandaag ga je op de blog van BK Leder lezen over de meest recente modetrends voor de winter.

In dit artikel ga ik het specifiek over de trends van winterjassen hebben zodat jij er stijlvol bij kunt lopen deze winter!

Over welke winterjassen ga ik het hebben?

Omdat de mode in de winter hand in hand gaat met het warm houden van jezelf zijn vooral de gevoerde jassen trendy. De volgende 3 types winterjassen springen er ook dit jaar weer bovenuit.

1.De reguliere winterjassen

Dit zijn de, vaak goedkopere, jassen die elk jaar worden gedragen. Het is wel apart te noemen dat de dames winterjassen en heren winterjassen dezelfde modetrends volgen.

Dit is namelijk niet altijd het geval als we het over mode hebben, vaak zit er wel degelijk een verschil tussen de mode van heren en dames. Eigenlijk vallen alle jassen die niet ergens anders kunnen worden geplaatst in deze categorie.

Van “puffed” winterjassen tot de dikke overjassen, dit is de “normale winterjassen” categorie!

2.Parka jassen

De laatste jaren zijn deze jassen zo erg in de mode geraakt dat je er direct aan denkt zodra de term “winterjassen” wordt genoemd.

3.Winterjassen met bontkraag

Deze jassen zijn een paar jaar geleden in de mode geraakt en sindsdien niet meer uit beeld verdwenen. Als je goed rondkijkt weer zie je elk jaar overal waar je loopt wel een paar keer een winterjas met dikke bontkraag voorbij komen!

Winterjassen – waarom heb je ze nodig?

Hoewel dit een simpele vraag is komt er toch wat uitleg bij kijken om jou goed te vertellen waarom je eigenlijk een winterjas nodig hebt. Misschien denk je dat je in hartje winter toch ook gewoon een dikke trui met een dunne jas kunt dragen. Jammer genoeg is dit niet het meest verstandige om te doen (hoe leuk je dunne jas ook is!). Als je goed naar de dunnere jassen kijk zie je dat het niet alleen de dikte is die deze jassen van de winterjassen onderscheiden. Het is dan ook vaak zo dat, buiten een dunne voering of zelfs geen voering, de hoeveelheid regen en wind die de jas kan tegen houden erg beperkt is.

Een dunne (zomer) jas beschermt je lichaam dus niet voldoende tegen de kou! En omdat we niet de hele winter met snotterende neus op de bank willen liggen is het dus erg belangrijk dat je een goede winterjas in je bezit hebt.

Wanneer je deze nog niet hebt kan je de volgende tips in je achterhoofd houden terwijl je opzoek bent op het internet, of in het centrum, naar een nieuwe winterjas.

Waar moet je op letten bij het kopen van een winterjas?

 • De voering moet van goede kwaliteit zijn.
 • Ook moet een winterjas waterdicht zijn.
 • Om dezelfde reden dat hij waterdicht moet zijn is het ook belangrijk dat jouw nieuwe jas winddicht is.
 • Zeker in Nederland is het handig om een winterjas met capuchon aan te schaffen.
 • Een goed sluitende en stevige rits zodat de kou niet tussen de rits door glipt.
 • Zakken! Voor je spullen maar natuurlijk ook voor je handen als je het koud krijgt.
 • Een kraag is ook lekker wanneer de wind om de hoek komt kijken.(Ook een bontkraag is om deze reden lekker om op je jas te hebben zoals je hieronder zal gaan lezen.)
 • Last but not least, een normale prijs.

Een goede winterjas die niet te duur is is vanwege de merknaam kost vaak tussen de 180 en 400 euro. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen in afhankelijk van het materiaal wat is gebruikt bij de fabricatie van de jas.

Eigenlijk is een winterjas hetzelfde als meubels: Je kan het zo gek en duur maken als je zelf wilt. Net als meubels is een winterjas iets wat gewoon goed moet zijn!

Een goedkopere winterjas van 100 euro die je elk jaar moet vervangen valt duurder uit dan een goede winterjas van 300 euro waar je 5 jaar mee kunt doen!

Winterjassen shoppen

Winterjassen Dames

Winterjassen Heren

 

De Parka jassen – Wat zijn ze en waarom zijn ze geschikt voor de winter?

Als je al eens gelezen hebt over de Parka’s op een grote mode blog, dan weet je dat deze jassen sinds een paar jaar ongekend populair zijn geworden. Wat soms wel lastig kan zijn is het herkennen van een parka omdat tegenwoordig veel webwinkels ook normale winterjassen onder de naam “parka” verkopen.

Daarom heb ik hier de eigenschappen van een parka op een rijtje gezet zodat je niet meer voor de gek gehouden kunt worden!

Hoe herken je een Parka jas?

 • Deze jassen hebben altijd een gevoerde capuchon
 • Ook hoort er, naast een capuchon, een kraag op een parka te zitten
 • Knoopsluitingen zijn ook een voorwaarde om de naam parka te mogen dragen
 • Als laatste horen deze jassen ook altijd afgesloten mouwen te hebben

Wanneer één van de bovenstaande punten niet aanwezig zijn bij een jas dan is het geen parka. Laat je dus niet voor de gek houden!

Een andere jas die veel op de parka lijkt zijn de Anorak jassen. Het grootste verschil hiertussen is vooral dat een anorak over je hoofd aangetrokken moet worden.

Hoe, en wanneer, zijn parka jassen ontstaan?

Om je wat achtergrondinformatie over de parka’s te geven is het misschien leuk om een kleine geschiedenisles te volgen: Oorspronkelijk is de parka door de Inuit bedacht, zo heet de lokale bevolking van Antarctica.

In het jaar 1959 heeft de parka zijn overgang naar Europa en de verenigde staten gemaakt. Dit kwam vooral omdat de Vogue in dit jaar de Parka als ”Mode item” heeft bestempeld. In de jaren 80 werden deze jassen nog niet door het grote publiek geaccepteerd.

Pas nadat sterren als David Beckham de jas begonnen te dragen is deze trend wereldwijd aangeslagen. Ook interessant is dat de originele naam van de parka “Amauti” is en dat ze zo waren ontworpen dat er een kind in mee kon worden gedragen.

De bedoeling is dat ze tegen extreem lage temperaturen kunnen om de koude winters in Antarctica te overleven. Wanneer de Inuit eropuit gingen met deze jassen op de kajak smeerden de meeste visolie op de jas om deze zo waterdicht te maken.

Gelukkig hoeven wij ons hier tegenwoordig niet meer zorgen over te maken. Door de enorme vooruitgang in de techniek zijn, bijna, alle parka jassen waterdicht gemaakt bij de productie!

Waar is een parka van gemaakt?

In het begin waren deze jassen gemaakt van de huiden van zeehonden en kariboes (dit zijn een soort soort elanden) maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Er zijn nog wel parka’s die gemaakt zijn van dierenhuiden maar de meeste zijn van polyester gemaakt. Het is dus niet een voorwaarde dat een Parka van een echte dierenhuid moet zijn gemaakt om de naam te mogen dragen.

Naar welke gelegenheden trek je deze jassen aan?

Door de enorme populariteit is er een dusdanig groot aanbod ontstaan dat je voor, bijna, elke gelegenheid wel een model kunt vinden. Zo kun je deze jassen naar casual gelegenheden dragen. Maar ook zijn er netter model om bijvoorbeeld naar je werk aan te trekken.

Parka jassen shoppen

Parka’s Dames

Parka’s Heren

De bekende winterjassen met bontkraag

Net als de parka jassen zijn ook de winterjassen met bontkraag al een aantal jaren erg populair. Om die reden verdienen deze karakteristieke jassen dan ook zeker een plaats in dit artikel over de winterjassen trends. Zoals je bij de dieren ziet is bont het perfecte materiaal om jezelf tegen de kou te beschermen.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat hier jassen van worden gemaakt of mee uitgerust.

Naast de traditionele bontjassen, ook wel lammy coats genoemd, zijn de bontkragen van zowel echt bont als imitatie bont erg populair in de winter. Niet alleen is een jas met bont goed om jezelf warm te houden maar ook nog eens een populaire modetrend die de laatste 5 á 10 jaar elke winter terug komt.

Hoe werkt bont?

Zoals ik hierboven heb geschreven heeft bont van nature een isolerende functie. Dit komt door de vele haren die als het ware de koude lucht wegfilteren voordat het bij je lichaam komt. Een bontkraag zorgt er dus voor dat de kou een stuk minder koud is wanneer het je nek bereikt. Ook wekt bont warmte op

Doordat alle haren in het bont tegen elkaar aan zitten ontstaat er tijden het bewegen wrijving. Dit zorgt ervoor dat er warmte ontstaat tijdens bewegingen van de wind.

Ook gebeurt dit wanneer je met je eigen lichaam beweegt.

Is een jas die helemaal van bont is dan niet beter?

Als je het echt warm wilt hebben is er inderdaad niets wat echt bont overtreft. Maar omdat een jas van 100% bont erg duur is willen , of kunnen,  de meeste mensen hier niet zoveel geld aan uitgeven. Vanwege de prijs van bont is een jas met een bontkraag dan ook iets duurder dan een jas zonder bont.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet warm zijn!

Tegenwoordig worden de winterjassen met een bontkraag op zo’n goede manier gemaakt dat je het ook in deze jassen warm genoeg kan hebben. Maar we willen het niet alleen warm hebben en ook de huidige modetrends volgen toch?

Dan staat het helemaal geweldig wanneer er een dikke bonte vacht op je jas zit!

Warm, functioneel en in de mode?

Precies, beter kan bijna niet! Het is niet altijd zo dat de mode ook daadwerkelijk goed is voor je lichaam.

Zoals de trend die een aantal jaar ervoor zorgde dat de dames korte rokken droegen bij -5 Graden!

Gelukkig hoeven we ons daar bij de winterjassen met bontkraag geen zorgen over te maken!

Jassen met bontkraag shoppen

Jassen met bontkraag Dames

Jassen met bontkraag Heren

Wat heb je dus geleerd over de modetrends van deze winter?

Als je er in de winter modieus bij wilt lopen en het tegelijkertijd warm wilt hebben zit er maar 1 ding op:

Kies dan een goede winterjas!

Als je twijfelt over het soort jas die je in de winter kan dragen is dit artikel een goed begin. Mocht je meer willen weten kan je altijd via Google andere grote mode blog bezoeken om nog meer informatie in te winnen! Natuurlijk weet ik ook dat er nog meer soorten winterjassen zijn die jou goed warm kunnen houden in de winter.

Hier zal ik misschien in de toekomst ook over schrijven als ze in de mode raken. Ik hoop dat ik hierboven voldoende heb geschreven om jou te helpen het niet meer koud te hebben deze winter!

Vind jij dat er informatie ontbreekt in mijn artikel? Laat het weten een bericht via ons contactformulier.

Met jou hulp kan ik dit artikel dan “nog beter en completer maken”! Natuurlijk kan je dit artikel ook delen met je vrienden of familie via “social media”.

Succes met het vinden van de perfecte jas voor de winter!

Heeft u een vraag?