Winkelen
op afspraak
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen

Zo blijft je leren jas mooi

zo blijft een jas van leer mooi

Je hebt een mooie leren jas gekocht en je wilt dat deze natuurlijk mooi blijft. In dit artikel lees je alles over het onderhouden van jouw nieuwe leren jas en hoe je deze mooi houdt.

Je nieuwe leren jas onderhouden

Hoewel de meeste lederen jassen die vandaag worden verkocht, zijn voorgeconditioneerd, zal de tijd nemen om het speciale aandacht te geven wanneer je het thuisbrengt, ervoor zorgen dat je er jarenlang plezier van zult hebben. Wanneer je je jas thuisbrengt, breng dan een lederen conditioner en waterdichtingsproduct aan. Als je dit doet, blijft je mooie jas er goed uitzien in de toekomst.

Breng het product aan door een lichte laag leerconditioner of nertsolie in de gehele jas te wrijven en zorg ervoor dat u niet teveel aanbrengt, anders zal het plakkerig of slijmerig aanvoelen. De juiste zorg voor een nieuwe jas helpt het leer sterk te houden en voorkomt dat het barst, uitdroogt en scheurt. Het zorgt er ook voor dat het goed aanvoelt en er prachtig uitziet, terwijl de speciale leergeur behouden blijft.

Je leren jas jaarlijks onderhouden

Een lederen jas moet eenmaal per jaar worden schoongemaakt en gereviseerd. Als je jas een glad oppervlak heeft, veeg je het hele jasoppervlak schoon met een milde zeep of een schoonmaakmiddel. Gebruik een vochtige spons om de jas te spoelen en overtollig water weg te vegen. Hang de jas op om te drogen op een plaats met veel luchtcirculatie.

Om het lederen jasje te restaureren en te voorkomen dat het uitdroogt en onderhevig is aan schade door de elementen, breng je het conditioner- en waterdichtingsproduct opnieuw aan op dezelfde manier als toen het jasje nieuw was.

Vlekken reinigen van een leren jas

Zorg ervoor dat u altijd een vlek test uitvoert voordat u schoonmaakmiddelen op leer gebruikt om te zorgen dat het leer niet wordt beschadigd. Doe dit door een kleine hoeveelheid van het reinigingsmiddel op een onopvallend deel van de jas aan te brengen en ongeveer tien minuten te laten uitharden. Controleer of het gebied niet is beschadigd.

Heeft u een vraag?