Winkelen
op afspraak
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen
GRATIS verzending in Nederland vanaf € 200,-
Ook grote maten leren jassen
Beste kwaliteit 100% leer
Altijd hoge kortingen

Hoe onderhoud je een leren jas?

De winter van 2021/2022 is bijna voorbij. Tijd om jouw leren jas op te bergen. Voordat je dat doet, is het verstandig om onderhoud te doen aan jouw leren jas. Waarom? Lees dit artikel en verzorg jouw leren jas voor de volgende winter.

Leer is een natuurlijk product. Net als je eigen huid, heeft leer onderhoud nodig. Veel mensen denken dat dit niet nodig is, maar als je jouw leren jas lang goed wil houden, dan doe er je er verstandig aan om jouw leren jas wel een onderhoudsbeurt te geven. Het mooie is dat dit tegenwoordig een eenvoudig klusje is, in het ergste geval ben je hooguit een half uurtje bezig. Vaak verzorgen mensen hun leren jas op het verkeerde moment.

De herfst breekt aan en jouw leren jas wordt weer uit de kast getrokken. Jouw leren jas heeft enkele maanden liggen uitdrogen en dus besluit je om de jas nu in te sprayen of in te vetten. Op zich is hier niks mis mee, je jas kan dat nieuwe laagje goed gebruiken, maar beter is om jouw leren jas aan het einde van de winter, voordat je de jas in de kast opbergt, te voorzien van een beschermende laag. Zo blijft het leer soepel en langer mooi!

Verschillende soorten leer Afhankelijk van het specifieke soort leer waar jouw winterjas van gemaakt is, kies je voor de juiste behandeling. Wil je meer weten over het materiaal van jouw leren jas? Lees dan dit artikel over de verschillende soorten leer.

Lamsleer, lamsleder, Schapenleer, nappa, Koeienhuid, Nubuck of Suède De hierboven genoemde leersoorten kom je regelmatig tegen bij leren jassen. Lamsleer, nappa, schapenleer zijn dezelfde producten, dus die kun je op dezelfde manier behandelen.

Jassen gemaakt van lamsleer kun je het best onderhouden met een simpele beschermende leer spray. De spray beschermt het lamsleer en zorgt ervoor dat het leer soepel en mooi blijft.

Jassen gemaakt van zadelleer of zwaarder leer, kun je het best onderhouden door deze licht in te vetten met zadelvet of wax. Voordat je jouw leren jas in de kast opbergt, is het aan te raden om deze dus in te vetten of te waxen. Zorg ervoor dat je dit doet met een zo dun mogelijk laagje, dat houdt jouw leren jas in topconditie.

Nubuck en suède Heb jij een winterjas van nubuck of een suède winterjas, gebruik dan zeker niet wax of zadelvet. Voor dit materiaal hebben we een speciale spray, die vuilafstotend is en het materiaal soepel en mooi houdt.

Door het onderhoudsmoment van jouw leren jas te verplaatsen naar het einde van de winter, kun je zonder zorgen je jas weer uit de kast halen als het weer kouder wordt, zonder dat je dan je winterjas moet onderhouden. Onderhoudsmiddelen

Bij BK leder verkopen we voor alle soorten leer het juiste onderhoudsmiddel. Kom langs in onze winkel in Almere voor een persoonlijk advies, of bestel online het juiste onderhoudsmiddel voor jouw leren jas! Leren jassen reparatie. Is jouw leren jas stuk, dat is vervelend. In de meeste gevallen, kunnen we je toch helpen. Via BK leder kun je jouw leren jas professioneel laten repareren. BK leder werkt hiervoor samen met een aantal gespecialiseerde ateliers, die jouw leren jas er weer als nieuw kunnen laten uitzien. Kom langs in onze winkel in Almere voor een goed advies.

Is jouw leren jas toch toe aan vervanging? Dat treft, bij BK leder vind je de grootste collectie leren jassen van Nederland!

 

Heeft u een vraag?